De Wim Hof Methode: adem, koude & mindset

Door te trainen met koude kun je je geestelijke en lichamelijke gezondheid optimaliseren. Ik heb in 2015 en 2016 met Wim Hof getraind in de kou in Polen en heb 'aan den lijve' mogen ervaren hoe krachtig zijn methode is en waar ons lichaam allemaal toe is staat is.

Ik geef workshops in koudetraining en dit combineer ik met inzichten vanuit de Haptonomie en mijn liefde voor yoga en muziek. Geen beamers en flip-overs, maar ervaren, voelen en doen!

In de workshop leer ik je praktische en makkelijk toepasbare ademhalingstechnieken die je lichaam ontzuren en je energiesysteem optimaliseren. Je leert daarnaast op welke manier je je ademhaling, koudetraining en mindset kunt combineren voor meer energie, betere focus en een optimale gezondheid.

Door daarbij te voelen wat er in je lijf gebeurt, krijg je veel informatie over hoe jij de zaken aanpakt. Of zoals Wim Hof vaak zegt "Voelen is begrijpen"!

Deze workshop is uitermate geschikt voor bedrijven, sportclubs. teambuilding, etc. Meer weten over de mogelijkheden?

neem contact op

Inhoud van de workshop Koudetraining

Een privé workshop bij mij thuis (Amsterdam-west) duurt ongeveer 2,5 uur en ik neem je daarin mee op reis door je eigen lijf. Door deze verhaallijn ontstaat een mooie balans tussen de theorie (het begrijpen) en praktijk (het ervaren), waardoor je de tijd krijgt om te voelen en te begrijpen wat er allemaal in je lijf gebeurt. De connectie tussen je hoofd (wat je denkt) en je lijf (wat je voelt) wordt daarmee sterker.

In de workshop leer je de kracht en rust in je lijf te vinden om met de kou om te gaan. Zo werk je én aan je gezondheid én doorbreek je tegelijkertijd conditioneringen en vaste patronen. Denken, voelen en handelen 'aan den lijve' ervaren! Dit doen we door:

Een vleugje theorie

De-Chillfaktor-koudetraining-vleugje-theorieIk vertel over de werking van onze hersenen en hoe het denken en voelen ons lichaam aansturen. Aan de hand van een aantal voorbeelden laat ik zien welke rol het autonome zenuwstelsel speelt als we actief zijn (Sympaticus) en wanneer we rusten (Parasympaticus). Door deze kennis te koppelen krijg je inzicht in hoe je lichaam werkt en hoe we dagelijks keuzes maken.

Veel in de praktijk

De-Chillfaktor-koudetraining-veelindepraktijkDe ademhalingsoefeningen zijn praktische en makkelijk toepasbare technieken die het lichaam ontzuren en het energiesysteem optimaliseren. De oefeningen zijn gericht op het 'aan den lijve' ervaren van de werking van de orthosympaticus (actie / gaspedaal) en de parasympathicus (rust / rempedaal). Hierbij betrek ik ook de eerdere theorie, zodat je nog beter gaat voelen en begrijpen wat er gebeurt in je lijf. De connectie tussen je hoofd (wat je denkt) en je lijf (wat je voelt) wordt daarmee sterker.

  Koudetraining

WHM - Certified Instructor Door graduele training met koude kun je je gezondheid optimaliseren. Het versterkt je immuunsysteem, verbetert de werking van je hart- en bloedvaten en je hebt het minder snel koud. Een krachtig kado voor een gezonder lichaam. Focus en mindset spelen ook een grote rol wanneer je met koude gaat trainen. Dit brengt ook voordelen voor je geestelijke gezondheid; je volledige aandacht kunnen richten op het ‘hier en nu’ is in feite ‘Mindfulnessin praktijk. De koppeling met de theorie sluit hier weer prachtig bij aan.


Wat neem je mee naar huis aan het eind van de workshop

 • Praktische en makkelijk toepasbare ademhalingstechnieken die je lichaam ontzuren en je energiesysteem optimaliseren
 • Kennis hoe je ademhaling, koudetraining en mindset kunt combineren voor meer energie, betere focus en een optimale gezondheid
 • Kennis over de werking van het brein (reptielenbrein, zoogdierenbrein en menselijk brein)
 • Kennis over en ervaring met de werking van het autonome zenuwstelsel
 • Inzicht in hoe jij omgaat met stressvolle situaties
 • Een waardevolle, leuke, intensieve en uiterst leerzame ervaring!

Tarief voor een privé workshop

€149,-

een investering waar je je hele leven iets aan hebt!

de-chillfaktor-buddha-transparantKoudetraining is voor iedereen die zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid wil verbeteren

en is uitermate geschikt voor


 • Sporters

 • Teambuilding

 • Bedrijfsleven

 • Management training

 • of met je eigen clubje vrienden, collega's, teamleden

Wim Hof meets DeChillfaktor

Lees hier meer over de Wim Hof Methode

In 2015 en 2016 ben ik met Wim Hof naar Polen geweest om daar te trainen in de kou. Ik heb daar ‘aan den lijve’ mogen ervaren hoe geweldig krachtig ons lichaam is. Door niet je gedachten te volgen maar door te voelen wat er in je lijf gebeurt.

Zo leerde ik te vertrouwen op de kennis die mijn lichaam al heeft en niet te luisteren naar wat ik ervan vind. Een prachtige levensles die mooi aansluiting vind bij mijn vakgebied Haptonomie.

Contact opnemen
Wim Hof Methode Amsterdam