Achtergrond van de Ancient Massage

Ancient Massage kent zijn oorsprong in India en is bedacht door Jivaka Kumar Bhaccha, een dokter uit noord India, Hij was een tijdgenoot en vriend van de Buddha en de persoonlijke arts van de koning en de monniken, zo’n 2500 jaar geleden. Deze massagevorm is samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen.

De massagevorm is grotendeels bewaard gebleven in de Traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (“antieke massage stijl”) en is een van ’s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

‘Yoga for the lazy people’

Het lichaam van de cliënt wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Ancient massage ook wel “yoga for lazy people”. De masseur werkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage heeft als doel het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en tekorten langs de energielijnen te weg te werken.

 • ancient-massage-houdingen-1-rug
 • ancient-massage-houdingen-4-hand
 • ancient-massage-houdingen-2-been
 • ancient-massage-houdingen-3-been
 • ancient-massage-houdingen-5-rug
 • ancient-massage-houdingen-6-been
 • ancient-massage-houdingen-7-trek
 • ancient-massage-houdingen-8-push

Een gift voor lichaam, geest en gevoel

de-chillfaktor-massage-textbook-rugde-chillfaktor-massage-textbook-benende-chillfaktor-massage-textbook-langerugdechillfaktor-massagestudio-amsterdam-west

Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde (die gericht gebruikmaakt van acupunctuur om de druk te manipuleren) stimuleert de Ancient Massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarmee krijgt de levensenergie, of Prana, weer de mogelijkheid om vrij te bewegen. Samen met dit energetische aspect, werken we ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en eindigend bij het hoofd, wordt het lichaam van de cliënt bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Ancient Massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen.

Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te voorkomen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór deze zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit. Tijdens de Ancient Massage wordt gemakkelijkzittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een matras.

Ancient Massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor je weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Ancient Massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie.

Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi.

Op jouw behoefte afgestemd

 • Ontspanningsmassage

  Even tijd voor jezelf! Ik doe het werk en jij kunt er lekker van genieten. Ik werk in stilte en op de achtergrond is muziek. Een heerlijk kado voor je lichaam en geest!

  Na afloop van de massage dek ik je toe en vertrek ik uit de ruimte. Ik zet alvast een kop thee en laat jou even rustig en in je eigen tempo nagenieten

 • Massage & haptonomie

  Je krijgt een volledige massage en daarbij gaan we samen op zoek naar jouw bewegingen en remmingen. Waar zitten jouw grenzen en hoe kun je daar zelf ruimte aan geven.

  Tijdens de massage zal ik mijn waarnemingen met je delen. Zo kunnen we verbanden leggen met hoe je in het dagelijks leven beweegt en zaken aanpakt

 • Massage & ademhaling

  Je krijgt een volledige massage en vooraf gaan we een aantal ademhalingsoefeningen doen. We trainen hiermee het ortho- en parasympathische zenuwstelsel.

  Zo leer je voelen wat actie en rust inhoudt. Hierna is je lijf optimaal geconditioneerd voor de massage en kunnen we dieper en verder in de fysiologie werken

Een prachtig kado voor lichaam, geest en gevoel

Contact opnemen en reserveren

Ik heb een massagestudio bij mij thuis (Curaçaostraat, Amsterdam West) en ik kan eventueel ook op locatie werken.

Heb je interesse, dan hoor ik graag van je. Als je eerst wilt weten of het wat voor je is nodig ik je graag uit voor een gratis intake. Dan drinken we een kop thee en gaan we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen

Als je een sessie wilt boeken of vragen hebt, stuur je dan even een mailtje?


terug naar “Ancient Massage”